4 načina za lakše učenje

Ćao,devojke.Muči vas to što stalno morate da učite? Ne brinite,u ovom postu ću vam pokazati 5 načina za lakše učenje.
1.Podvlačite ono što je najbitnije markerom u omiljenoj boji,ono što je manje važno podvucite markerom u boji koja vam se sviđa,ali vam nije omiljena,a najmanje važno gradivo podvucite markerom u bilo kojoj boji.Onda se vi setite na usmenom/testu i dobijete dobru ocenu.
2.Podelite lekciju na više delova,odnosno,ako lekcija ima više delova,učite deo po deo.Prvi deo pročitate 5-6 puta,onda drugi deo isto toliko puta i tako redom.Onda,kad pročitate svaki deo po 5-6 puta,odjednom pročitajte jednom celu lekciju i naučićete.
3.Snimajte svoj glas dok učite.Uključite aplikaciju za snimanje zvuka na mobilnom ili kompjuteru i onda dok je uključeno snimanje zvuka pročitajte ono što treba da naučite jednom.Posle isključite.Posle samo treba da stavite slušalice i poslušate snimak svog glasa i puštate ga iznova i iznova dok ne naučite.
4.Prepišite ono što treba da naučite na papir (uredno,naravno,jer ako pišete uredno,biće vam lakše da pročitate i da zapamtite).Prepišite jednom i onda to pročitajte nekoliko puta dok ne naučite.
To bi bilo to za danas.Ćao,devojke i srećno sa učenjem!

Коментари

Популарни постови