Kako odabrati pravu šminku 2.deo

Ćao,čitaoci.Ovo je 2.deo jučerašnjeg posta.Pa,hajde da počnemo.
4)Bronzer
Bronzere možemo pronaći u više varijanti, zavisno od namene i efektu koji želimo postići. Kad je reč o licu, najčešće korišćeni su oni u kamenu, a zatim kremasti. Kad je reč o telu, većinom se koriste tečni bronzeri, a postoje i onu u spreju koji su jako praktični. Kod biranja bronzera za lice treba paziti da nije puno tamniji od našeg tena, da nije prenarančast i da shimmer koji sadrži nije prenaglašen. Dakle, birajte toplu nijansu koja je ton, 2 tamnija od vašeg tena i neka ima lagani, sitni sjaj u sebi. Bronzeri u kamenu su praktičniji i jednostavniji za korišćenje jer ga u svega nekoliko poteza velikim kistom nanesete na jagodice i spoljni deo lica. Ako niste baš vešti s nanošenjem make upa, nemojte gubiti vreme na kremaste bronzere jer su velike mogućnosti da ćete biti flekavi. Bronzeri za telo većinom sadrže više shimmera i sjaja u sebi nego oni za lice, ali opet pazite da ne preterate sa pretamnom bojom i dobro ga umasirajte u kožu tako da vam ne ostanu mrlje.

5)Korektor
Kako odabrati?

Dve su ključne stvari koje trebate gledati kada birate pravi korektor: tekstura i nijansa koja će se uklopiti sa vašom kožom.
Tekstura

Odabir počinjete izborom prave teksture za vaš tip kože. Osobe ženskog pola sa suvom kožom koriste tečne i kremaste korektore, jer ovi korektori daju vlažnost koži.Osobe ženskog pola sa masnom kožom trebaju koristiti korektore koji ne sadrže masnoće. Ukoliko imate osetljivu kožu sklonu pucanju, odaberite korektor koji sadrži i anti-bakterijska svojstva.
 Postoje i drugi faktori koje treba uzeti u obzir kada tražite pravu teksturu svog korektora. Korektori sa visokim nivoom pigmenta i mineranih ulja prikriće diskoloraciju na koži,sa nežnom teksturom će pomoći puderu koji ćete kasnije staviti da pravilno legne na kožu.
Krema za oči može se koristiti pre apliciranja korektora kako bi se povećala glatkost korektora i popunile bore koje možete imati na licu. Mat korektor će vam dati onaj prirodni izgled koji tražite.

Nijansa

Nijansa korektora mora savršeno odgovarati boji vaše kože.Da biste odabrali pravu nijansu potrebno je pratiti odredjena pravila.
Nijansa korektora trebala bi biti jednu ili čak dve nijanse svetlija od vaše kože. Koristite kameru na svom telefonu da se uslikate sa različitim nijansama korektora. Kada se gladate u ogledalu u radnji koristite i te slike kako biste mogli uporediti svoj izgled sa različitim nijansama.
 Preterano svetle nijanse će vašu pojavu učiniti neprirodnom. Za leto, birajte tamnije nijanse jer će vam i koža vremenom potamniti. Kada birate korektor, uporedite ga sa bojom vrata i lica, a ne sa bojom ruku. Obavezno koristite najsvetliji deo kada birate korektor (hajlajter vam takodje može posvetliti odredjene delove). Na suncu, pogrešno odabran korektor će videti kao i razlika u boji kože.

6)Puder

IZBOR PUDERA Da biste izabrale odgovarajući puder treba da obratite pažnju na dve stavke a to su: NIJANSE vešeg tena i koji TIP KOŽE imate. Biranje na osnovu nijanse tena – Odgovarajući puder je onaj koji će se stapati sa prirodnom nijansom vašeg tena. To se najbolje može ustanoviti na dnevnoj svetlosti tako što se mala količina pudera nanese na jedan deo lica, pa se taj deo uporedi sa onim delom lica na kom nema pudera. Ukoliko su nijanse slične i lepo se stapaju jedna s’ drugom, to je pravi izbor. Takođe treba znati da ten ima dva podtona, a to su plavi i žuti. Plavi označava hladne boje tena, a žuti tople boje. Kojoj grupi pripadate najlakše možete ustanoviti samim pogledom na vaše oči i kosu, jer oni koji imaju topliju nijansu tena, odnosno žuti podton, uglavnom imaju tamniju boju očiju i kose i obrnuto.

Biranje na osnovu tipa kože 1. Masna koža - U slučaju masne kože treba izbegavati pudere koji u sebi sadrže ulje. A ukoliko želite da izbegnete presijavanje kože, nanesite puder u prahu preko tečnog pudera. 2. Starija koža - Starijim damama se preporučuju puderi koji hidriraju kožu, ujednačavaju ten i ne matiraju kožu, jer oni čine da koža deluje sveže i blistavo. Nikako ne dolaze u obzir teški i gusti puderi, jer oni čine da bore i ostali nedostatci izgledaju još vidljiviji nego na nenašminkanom licu. 3. Problematična koža – Ukoliko je koža sklona bubuljicama treba birati puder koji u sebi sadrži salicilnu kiselinu i koji nije komedogen, jer ta vrsta pudera ne zapušava pore, a samim tim sprečava i nastanak novih bubuljica. 4. Suva koža – U slučaju suve kože treba izbegavati pudere u prahu, jer oni matiraju kožu, a samim tim je i dodatno isušuju. Ovom tipu kože najviše se preporučuju puderi u tečnoj formi.

VRSTE PUDERA
1)Mineralni puder - Ovaj puder ne začepljuje pore, a pritom izuzetno prikriva sve nedostatke na koži i koža ga zbog mineralnih sastojaka uglavnom lako podnosi. Može biti u pečenoj, praškastoj i presovanoj formi, a nanosi se specijalnom mineralnom četkicom počevši od sredine lica kružnim pokretima, krećući se ka njegovim krajevima.
2)Maramice s puderom - Ove maramice najviše koriste kada želite da uklonite višak masnoće. Jednostavno uzmite maramicu, utapkajte je na delovima lica koji vam se presijavaju i automatski ćete dobiti ujednačen i svež ten.
3)Tečni puder - Ovo je vrsta pudera koja je najzastupljenija, jer se može kupiti po raznim pristupačnim cenama. Najčešće se proizvodi prema svim tipovima kože, deluje prirodno kada je na licu, nanosi se na razne načine i vrlo lako. 
4)Puder u kuglicama - Ima ga u raznim nijansama, a danas postoji i varijanta pudera sa antibakterijskom formulom. Sve nijanse daju blagosvetlucav ten i prirodan sjaj, a nanosi se širokom četkicom.
5)Puder u prahu (kompaktni puder) - Nanosi se širokom četkom ili puferom, tako što se zahvati mala količina pudera i nanese se ravnomerno na lice iznutra ka spolja. Takođe treba znati da, ukoliko se puder nanosi puferom, garantovano pokriva sve nepravilnosti i neravnine na licu.
6) Tonirana krema - Ukoliko nemate puno vremena za šminkanje, a imate čist ten i potrebno mu je samo malo ujednačavanja, idealno rešenje za vas je tonirana krema. Nanosi se prstima ili četkom za tečni puder i od svih pudera je najjednostavniji za korišćenje.
7)Bronzani puder – Ovaj puder sadrži šljokice koje reflektuju svetlost, pa na taj način čini da ten deluje blistavo i preplanulo. Zato je ovaj puder idealan za zabave i za one dame koje žele da budu primećene. 

Kratki saveti:
- Najkvalitetniji su oni puderi koji, iako nanesete dva sloja radi bolje prikrivenosti, ne stvaraju fleke i ne skupljaju se na nekim delovima lica. 
- Ukoliko vam je koža suva i osetljiva, izbegavajte pudere koji u sebi sadrže alkohol, jer alkohol dodatno isušuje kožu. 

7)Hajlajter
M.A.C Mineralize skin finish u boji SOFT AND GENTLE

U pitanju je mineralni presovani hajlajter savršene boje koja odgovara gotovo svakom tenu. Eventualno na najsvetlijoj koži može delovati tamno, ali je to prava retkost na našem podneblju.

Veoma je pigmentisano što garantuje da će vam trajati godinama, samo vodite računa da ga ne razbijete.


Najbolje je nanositi ga četkicom. Ukoliko imate 217 obavezno probajte njom. Ako pak koristite veću četkicu potrudite se da budete precizni – potrebna je samo jedna linija dužine i širine vašeg kažiprsta (ovde mislim na nanošenje na jagodičnu kost).

BENEFIT GIRL MEETS PEARL

Za ovaj hajlajter se može reći gotovo isto kao za Soft and gentle kada je u pitanju boja – nijansa je takva da će odgovarati gotovo svakom tenu.

Koristi se tako što se donji deo okreće dok proizvod ne izađe kroz rupice na vrhu. Količina koju vidite na slici je sasvim dovoljna za jednu stranu lica, možda i više. Ne preterujte sa količinom jer biste se mogli “ubrljati”.

Možete ga naneti direktno iz ambalaže, a ga ja nanosim prstom ii četkicom za korektor jer je dovoljno mala.

Prednost tečnih hajlajtera je u tome što ih možete mešati sa tečnim puderom ili mlekom za telo kako bi vaše lice ili telo dobili diskretan odsjaj.

Ambalaža je prelepa, kao i sve Benefit-ove ambalaže. Veoma je praktična za poneti, mada nisam sigurna da imate razloga da hajlajter nosite sa sobom ceo dan.

POREĐENJE:

Boje su veoma slične, s tim što je S&G blago roze, dok je GMP blago zlatan.

S&G će vam dati veći sjaj, dok će GMP dati bolju pokrivnost tj.ujednačeniji sjaj.

S&G je bolji izbor ukoliko koristite presovane ili pudere u prahu, dok je GMP bolji izbor ako koristite tečne ili krem pudere.

Odnos cene i količine koju dobijate je sledeći: S&G od 10g košta 3.900 dinara, dok GMP od 12 ml košta oko 3.500 dinara.
To bi bilo to za ovaj post.Vidimo se sutra.Ili kad god.
Vi ćete svakako prepoznati karakteristike koje tražite i odabrati proizvod koji je bolji za vas!

Коментари

Популарни постови