AKO SI DEVOJKA, NEMOJ PROPUSTITI: Lista knjiga za devojke koje bi trebalo da se čitaju

Dobrodošli na moj blog...KONAČNO sam se oslobodila kreativne blokade i naterala sebe da napišem neki post.U ovom postu ću preporučiti knjige za devojke koje bi trebalo da pročitate.Pa, hajde da počnemo.
1.knjiga, tj.serijal knjiga:"Štreberka" 1,2,3, 4 - Holi Smejl (nisam li već preporučila ovo?)
Knjiga 1 iz tog serijala - Ovde se radi o tome kako Harijet započinje manekensku karijeru.
 Knjiga 2 iz tog serijala- Ovde se radi o tome kako ide Harijet u svetu manekenstva, kako se ona nosi sa zvrčkama anonimne osobe i o njenoj vezi s manekenom.
Knjiga 3 iz tog serijala - Ovde se radi o njenoj vezi s manekenom (uglavnom) i  kako se ta veza raskida.
Knjiga 4 iz tog serijala - Ovde se radi o tome kako se Harijet snalazi u svetu manekenstva posle nekog vremena.
2.serijal knjiga:"Onlajn devojka" 1,2, 3 - Zoi Sag (poznatija kao Youtube vlogerka Zoella):
Knjiga 1 iz tog serijala - Ovde se radi uglavnom o blogu devojke Peni, glavnog lika iz te knjige.Njen blog je veoma popularan.Ovde se radi i o Peninom nošenju sa slavom.
Knjiga 2 iz tog serijala - Ovde se radi o tome da Noa, mladić u kog je Peni zaljubljena ide na turneju sa svojim bendom.I Peni ide sa njim.Ali,nije joj baš lepo tamo.Ako pročitate, saznaćete što.
Knjiga 3 iz tog serijala - Penina prijateljica ide na umetničku akademiju.Noa je nestao.Da li će se vratiti?Pročitajte knjigu i otkrijte.
3.serijal knjiga - "Dnevnik štreberke" - Rejčel Rene Rasel
Napomena:Rejčel Rene Rasel je napisala 12 knjiga.Od juna/jula prošle godine do 28.februara, s američkog engleskog su prevedene 3 knjige koje su izašle u Srbiju i region.
Knjiga 1 iz tog serijala (opis) - Zahvaljujući ugovoru za istrebljivanje buba svog tate, Niki (glavna junakinja knjige) kreće u snobovsku osnovnu školu VKD ("Vestčester Kantri Dej").U međuvremenu, Niki stiče novu neprijateljicu (Makenzi Holister, najpopularniju devojku u školi).Niki tamo nema prijatelje.U školi joj je grozno, ona je to ispričala svojim roditeljima i mama joj je kupila  dnevnik.Da li će se Nikini problemi rešiti?Pročitajte knjigu.
Knjiga 2 iz tog serijala (opis) - Niki je uzbuđena zbog plesa za Noć veštica.Htela bi da ide na ples sa Brendonom, ali oboje su stidljivi.Kao i uvek, Makenzi pokušava da upropasti Nikin društveni život, pa se školom proširio trač da je Makenzi pozvala Brendona na ples i da je on prihvatio poziv.Niki, Kloi i Zoi se priključuju timu za čisćenje za ples za Noć veštica.Nekoliko dana kasnije, Makenzi postaje predsednica Odbora za ples za Noć Veštica i na sastanku Odbora, Makenzi je odobrila sve ostavke, osim ostavki tima za čisćenje.Tim za čišćenje koji čini 5 osoba postaje ceo Odbor za ples koji je zadužen za ovo:marketing, hranu, muziku, dekoraciju, traženje mesta za ples.Makenzi se trudi da timu za čisćenje oteža posao.Hoće li ples biti otkazan?Pročitajte knjigu.
Knjigu 3 nemam za sad, tako da je nisam pročitala i tu knjigu neću opisati.
Ostale knjige nisu prevedene i nisu izašle u Srbiju i region.Ni one neće biti opisane.
4.Keti Kesidi - knjige za starije čitateljke
Ima nekoliko knjiga za starije čitateljke : "Medena", "Skarlet", "Anđeoska torta", "Srećna zvezda", "Dizi", "Indigo plava", "Prerlavljeno drvo",...Svaka knjiga ima svoju priču, moraćete da čitate da bi znali o čemu se radi.Ima i opis na zadnjoj korici svake od tih knjiga.
Ovo su sve knjige.Vidimo se sutra.Ili kad god.

Коментари

Популарни постови