DIY-kako obnoviti polomljeno rumenilo

Ćao,čitaoci.Nekome/nekima od vas se polomilo rumenilo?Ne morate da ga bacite,jer ga možete obnoviti.Znam da sam rekla da ću sutra pisati o tome,ali nisam mogla da se strpim.Pa,hajde da počnemo.
Dakle, potrebno je sledeće:
1) medicinski alkohol ;
2) pipetica (ona, zapravo, nije neophodna, ali olakšava doziranje alkohola);
3) nešto tanko za mešanje rumenila (može čačkalica);
4) nekoliko maramica (one se koriste kod presovanja rumenila).

Kako to uraditi?
Prvo trebate da pažljivo pokupite sve ostatke rumenila i ubacite nazad u paletu.
Prah, zapravo, ne mora biti sasvim sitan jer se prilikom mešanja sa alkoholom ionako pretvori u vodenastu smesu, ali ga je lakše izmešati ako nije u komadima. To izgleda ovako:
Onda se dodaje alkohol.
Dakle, alkohol se dodaje postepeno, kap po kap i sve vreme se meša.
Treba sipati taman toliko alkohola da smesa postane kremasta i takve konzistencije da se može najnormalnije mešati štapićem. To je otprilike gustina majoneza.
Treba da se izmeša,onda da štapićem oblikujete smesu koliko-toliko da stane u posudicu,onda da se paleta u kojoj je rumenilo par puta jako tresne o sto da bi se stegla i da izlete mehurići vazduha koji se stvaraju mešanjem.Ipak,i dalje će izgledati grozno.
Onda trebate da stavite paletu da se suši još nekih sat vremena (možda i 2-3 sata ako je hladno).Možda bi ste i mogli da tokom početne faze sušenja još nekoliko puta udarite paletom po stolu kako bi se opet izduvali mehurići.
Nakon sat vremena,rumenilo se pažljivo pipne prstom kao provera.Onda trebate da stavite maramicu preko rumenila i da lagano pritisnete rukom preko rumenila preko kog je maramica.
Ovim se upija višak alkohola i presuje i oblikuje rumenilo. 
Onda se rumenilo ostavi preko noći da se osuši nakon presovanja.
Evo kako bi rumenilo trebalo da izgleda sledećeg jutra (Rumenilo je upotrebljivo, nešto se teže nanosi nego ranije, ali u slučaju ovog rumenila to je čak i prednost pošto je boja takva da treba biti oprezan sa doziranjem.):


Eto,sad znate kako da obnovite rumenilo kad se polomi.
To bi bilo to za ovaj post.Vidimo se sutra.Ili kad god.

Коментари

Популарни постови