Zdravi i ukusni recepti

Ćao,čitaoci.U ovom postu ću napisati par zdravih i ukusnih recepata.Pa,hajde da počnemo.
1)"Pita od bundeve" šejk
Sastojci:
2 šolje filtrirane, čiste vode;
1/2 šolje sirovih indijskih oraha, prethodno namakanih u mlakoj vodi pola sata;
1 šolja nasečene ili rendane bundeve (najbolje slatke „tamburice”);
1 zrela banana, može i zamrznuta;
2 kašike agave nektara, ili više, po ukusu;
1 kašičica vanila ekstrakta ili komadić prirodne vanile, po ukusu;
1 i 1/4 kašičice mlevenog cimeta;
1/4 kašičice narendanog muškatnog oraščića;
1 karanfilić za miris;
mrva himalajske soli;
po želji kockice leda.
Priprema:

Ubacite sve sastojke osim leda u posudu blendera i meljite 30 do 60 sekundi dok ne postane kremasto.
Dodajte i kockice leda i uključite blender još 10 sekundi dok se šejk ne ohladi. Servirajte u čaše i pospite cimetom.
Ako ne volite banane, probajte da dodate pola avokada i malo više zaslađivača.


2)Posne kocke od jabuke
Sastojci:
Jabuka (3 srednje rendane);
 Šećer (2/3 šolja od kafe);
Griz (1 šolja od kafe);
 Prašak za pecivo (1 kesica);

 Crna čokolada (100 gr).

Priprema:
1 )Umutiti rendane jabuke, šećer, griz i prašak za pecivo. Kada se dobro sjedine sastojci, ostaviti da stoji 2 sata.
2 )Nakon toga u posudu za pečenje staviti pek papir, sipati masu pa peći 15 do 20 min. na 180 stepeni.
3 )Kolač po želji preliti rastopljenom čokoladom( otopiti čokoladu sa malo margarina i 2 kašike vode), pa preliti rashlađen i isečen kolač na kocke.


3)Sendvič od tunjevine, avokada, paradajza i zelene salate

1 komad tune

2 sitno iseckana avokada

3 oljuštena i sitno iseckana paradajza

¼ glavice zelene salate

ulje od susama

malo sirćeta od pirinča

1 kafena kašika đumbira

2 supene kašike soka od pomorandže

1 supena kašika ulja od semena grožđa

so, crni biber

hleb (najbolje integralni)

Natrljajte obe strane parčeta tune solju i jednu stranu biberom. Ulje od semena grožđa pospite po vrelom tiganju, zatim dodajte tunu i postepeno smanjujte temperaturu. Hleb propržite u tosteru. Pomešajte sirće, sok od pomorandže, đumbir i ulje od susama. Deo te mešavine stavite na tost, zatim stavite preko toga paradajz i avokado posut drugim delom te mešavine. Preko svega, stavite isprženu tunu i pospite sa još malo soli.


To bi bilo to za ovaj post.Vidimo se sutra.Ili kad god.

Коментари

Популарни постови